Domeinnaam kiezen

Welke domeinnaam gaat het worden?
Voor het bedrijf, dienst of project kies je een domeinnaam, maar welke domeinnaam is nog vrij? Wat is een slimme keuze? Hieronder lees je daar meer over.

Kort & krachtig
Een domeinnaam moet krachtig en kort zijn, zeker waneer deze op reclameuitingen buiten komen te staan of een radiocommercial. Het belang van een korte domeinnaam is dus enorm wanneer je elke potientiele klant op de website wilt krijgen. Gebruik daarom zo min mogelijk tekens en probeer het koppelteken te voorkomen, je krijgt daardoor een domeinnaam die moeilijker is te onthouden, in te voeren of uit te spreken. (Bijvoorbeeld: dit-is-mijn-domein.nl)

Beschikbaarheid
De gekozen domeinnaam moet beschikbaar en uniek zijn. Je kunt de beschikbaarheid controleren voor je het registratieproces in gaat. Elke .nl domeinnaam staat geregisteerd bij SIDN, daar kun je ook controleren of de gekozen domeinnaam beschikbaar is. Een domeinnaam is niet uniek wanneer er een bijna identieke domeinnaam bestaat. Bijvoorbeeld: appeltaartje.nl en appeltaartjes.nl

Registreren
Heb je besloten welke (domein)naam wilt gaan gebruiken? Registreer deze dan ook meteen al ben je nog niet begonnen met het realiseren van een website. Je kunt hier mee voorkomen dat de domeinnaam door een andere partij gebruikt gaat worden. De jaarlijkse kosten voor enkel de domeinnaam zijn zeer laag.


Domein keuze

Domein & hosting

Kies uw domeinnaam, uwwebsite.nl
...of liever een .com?

U bekijkt deze pagina

Ontwerp

Ontwerp

De vormgeving is belangrijk om de inhoud van uw website kracht bij te zetten

Over ontwerp »

Beheer

Beheer

De website is online, maar nu? Alle tips voor een blijvend goede website.

Tips »

Prijzen zijn incl. 21% BTW, tenzij anders vermeld. Prijswijzigingen en typefouten onder voorbehoud. Op alle producten & diensten zijn algemene voorwaarden van toepassing.
© Copyright 2008 - 2022 Auteursrechtelijk beschermd volgens Nederlandse Auteurswet, inbreuk op het Auteursrecht is strafbaar. Overige logo's en handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Invencio staat in het handelsregister 62975145